Himmelsdalen - Marie Hermanson | Taggar

Taggar

Annons

Himmelsdalen – Marie Hermanson

Himmelsdalen av Marie Hermanson. “Dalen mellan bergen i Schweiz är ett paradis på jorden. Eller åtminstone ett paradis för människor med vissa psykiska åkommor, som behöver vila upp sig i lugn miljö med hög luft, god mat och professionell omvårdnad. Så ser det i alla fall ut på ytan.
När svenske Daniel kommer till Himmelstal för att besöka sin tvillingbror Max ber denne honom om en tjänst: Att byta plats med honom så att han kan resa iväg och skaffa fram pengar till den höga klinikräkningen. Ett par dagar bara. Daniel accepterar och spelar skickligt rollen som sin tvilling.
Men Max kommer inte tillbaka och Daniel förstår mer och mer att dalen med den friska luften är sjukare än han kunnat föreställa sig.
Marie Hermansons nya berättelse är en spännande, mångbottnad historia, med thrillerns snabba oväntade vändningar, och den samhällskritiska romanens tankeväckande tilltal.”
En överraskande bra bok. Boken ser riktigt tråkig ut och det står roman på framsidan. Så man blir verkligen överraskad över hur spännande och riktigt bra boken är. Den är lagom lättläst och personerna och miljöerna är bra beskrivna. Det tar ett tag innan spänningen börjar, men sedan fortsätter den till sista sidan. Och det finns många vändningar i den som man inte var beredd på. Den får en också att börja fundera över hur det egentligen fungerar inom rättspsykiatrin. En av de bästa böcker jag har läst detta år. Betyg: 5/5

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats