Människohamn - John Ajvide Lindqvist | Taggar

Taggar

Annons

Människohamn – John Ajvide Lindqvist

Människohamn av John Ajvide Lindqvist.

“Pappa, vad är det där? På isen?
Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. Isen ligger snötäckt så långt ögat kan nå och Anders kan inte se något speciellt där hans dotter pekar. Maja går för att undersöka och fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer.
Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn. Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår.
Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne.
Ett sökande tar sin början. Det kommer att föra Anders till Domarös hemlighållna förflutna, mot havets mörka hjärta. Genom avgrunden måste han gå för att finna den han älskar.
Om det nu verkligen är hon.

John Ajvide Lindqvist debuterade med succéromanen “Låt den rätte komma in”, som också blivit en prisbelönt film. De följande böckerna “Hanteringen av odöda” och “Pappersväggar” har liksom debutromanen översatts till ett flertal språk. “Människohamn” är hans fjärde bok.
John Ajvide Lindqvist tilldelades under 2008 GP:s litteraturpris och Selma Lagerlöfs litteraturpris för sitt författarskap.”

Detta är den första boken jag läser av John Ajvide Lindqvist, men jag kommer nog att läsa fler då jag får tillfälle.
Språket är ganska svårt ibland, jag fick ofta läsa om meningar för att jag inte förstod vad som menades, egentligen så är hela boken väldigt speciellt skriven.
Miljöerna och personerna beskrivs bra genom hela boken. Spänningen börjar på de första sidorna, men det tar ett bra antal sidor innan man förstår vad som egentligen händer. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå vad som hände på slutet, då det iallafall inte var verklighetstroget.
En rätt så bra bok ändå.
Betyg: 3/5

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats