Atlas "Bosse" | Taggar

Taggar

Annons

Atlas “Bosse”

Atlas är en amstaff hane på 1-3 år som min vän Melle hittade på blocket när hon var i hund köp tankar. Hon och hennes syster skulle ha  på prov ett par dagar. Ägaren berättade bara positiva saker om Atlas, ingen problem hund. Melle åkte till Stockholm och hämtade hunden på en ikea parkering av en man vid namn Mattias. Hon betalade halva hunden som en “säkerhet” så hon inte tog hunden när hon skulle ha honom på prov. 

Dock dök det rätt omedelbart upp problem, en stor stark hund som gjorde lite som han ville och försökte ta över där hemma. Stod och skällde hela tiden bland annat, minns inte hela historian då detta var våren 2010. Han lyssnade inte på sitt namn och ägaren sa att han skulle hämta honom, men dagarna gick och han kom med bort förklaringar hela tiden varför han inte kunde hämta hunden. Till slut lämnades han bort till en “hund kunnig” person där han bla ställde sig och kissade på denna person, markera revir överallt och gjort aggressiva utfall. Denna person tyckte hunden skulle avlivas och gav tillbaka honom till Melle. Jag som inte gick i skolan eller arbetade erbjöd mig att hämta honom för att se vad jag kunde göra.

Han försökte inte ens bossa hemma hos mig, inget kissande inne, inget jagande katten, utfall eller dylikt. Träffade andra hundar och funkade problem fritt. Då han inte lyssnade på namnet “Bosse” som ägaren sa att han hette så döpte jag om honom till Atlas. Vilket jag tyckte var mer passande på en muskel hund. Då jag fortfarande levde mitt tonårings liv och hade en del vänner på besök rätt ofta så blev det väldigt mycket olika regler, som att folk tog upp honom i soffan vilket också var det enda problemet. Han “ägde” soffan och även juckade glatt på mina vänner även en gång på mig också men korrigerade och korrigerade till slut försvann det. Fick lite bett i händerna en natt då jag skulle dra ner honom från sängen, men det var ingen aggresivitet i honom utan att han var van och hade antagligen inte haft några regler tidigare. Jag fann genom facebook en tjej som heter Monika och hennes pojkvän som gärna ville komma och hälsa på honom, dom tog hem honom samma dag. Det har sedan dess funkat problem fritt och han har även en liten hund kompis. 

Atlas var en sådan go hund och väldigt lätt lärd, han hade tur att han kom till Melle även om det blev fel för i slutändan blev det rätt! 🙂

En bild i hans nya hem och en video jag gjorde efter han flyttat då han var oerhört saknad och är fortfarande idag, har en speciell plats i mitt hjärta 🙂 

404762_145883165526931_839155877_n

[videofyme id=”213301″]

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats