Lös springande hund. | Taggar

Taggar

Annons

Lös springande hund.

Elokin är en osäker tjej som behövs jobbas med, både med hundar ute och människor vi möter. Det har verkligen gått jätte bra med henne fram till nu.. Tog hundarna och skulle gå ner till hamnen då en vän till mig är båtvakt, precis när jag ska gå in i en kurva där det precis är ett hus en bit från hamnen kommer en stor schäfer blandning kutandes emot oss och jag skriker “Neeeeeej” och i bästa mån med en kasse, två hundar försöker putta bort den andra hunden som är framme vid Elokin. Valentine ställer sig bakom mig och skäller som en idiot, då det är både mörkt och skrämmande/överraskande. När jag får tyst på honom, så flyger Elokin på hunden (lyckligtvis backade hunden) och ägaren kommer springandes och ropar in hunden som lyssnar direkt. Och frågar “Gick det bra, gick det bra, är ni okej”  Ja vi är okej, han hade en snäll hund som antagligen var nyfiken och ville fram och leka.

Men Elokin är inte snäll bara sådär, speciellt inte när hon blir överraskad och vill försöka försvara mig och Valentine mot “det” som kom springandes. Tur att hon hade tratten på sig, för hon kom antagligen inte åt. (Kolsvart ute)

Jag har ofta Valentine lös (givetvis på “öde” platser och även om han bara lyssnar till 80% så gör det inget för han går inte fram till andra hundar eller människor om det nu skulle dyka upp någon/några. Spelar ingen roll om han är snäll, för hunden som kanske kommer kanske inte är det. För tänk om den här hunden hade sagt ifrån när hon gjorde sådär… Misstag händer alla, tror även att han släpper ut hunden så där sent för att kissa och vi olyckligtvis råkade komma.

Men när vi gick hem så ville Elokin bokstavligen döda 2 som gick förbi, hon blev helt tokig, morrade och skällde och var allmänt rabiat. Så känns som pga det där hamnade vi på RUTA 1 igen och det är jätte tråkigt för så långt vi kommit. Man kan kämpa i månader med något, men på ett ögonblick kan en hund falla tillbaka så hårt.. 🙁 

tips_84821094

 

Även om din hund är snäll som ett… får

Så håll den gärna kopplad/under GOD uppsikt om den gärna vill gå fram till människor/hundar och se till att du har en hund som lyssnar genom inkallnings träning (Kan använda spårlina och avlägsna från hunden) Och varför? För du kan möta en sån här, minst sagt mindre trevlig hund eller en osäker hund som kan skapa skada…

66232046_5ca8729c47_o-300x225

 

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats