Tzatziki | Taggar

Taggar

Annons

Tzatziki

Igår kväll så grillades det!

Kyckling (med glaze i smaken garlic) till serverades sallad och två stycken såser, basilikasås samt Tzatziki. Båda hade kvarg som grund, och därför kunde man njuta i stora drag.. 🙂 Basilikasåsreceptet har jag lagt ut förut på bloggen, och Tzatzikin kommer här nedan. Till efterrätt gjorde vi foliepaket med hackat äpple och 86% mörk choklad och lite sötningsmedel. Mums.  

Tzatsikin svänger man lätt ihop med 200 g kvarg, ½ gurka, en vitlöksklyfta, salt och peppar. Gurkan kan med fördel rivas i rivgärn eller hackas fint, annars är det bara att blanda ihop allt och njuta. Blir lagom för ungefär 4 personer och hela satsen innehåller endast 160 kcal (eller där omkring beroende på kvargsort..) och tillför extra mycket protein till måltiden. Smakar i princip som vanlig Tzatziki. Är så gott till grillat! 🙂

 

Lite bilder…

Såsigt värre! Proteinet vill man ju alltid komma åt.. 😉 (så tja, därför räckte Tzatzikin enbart till två portioner.. hihi)

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats