Svar på frågestunden del 1. | Taggar

Taggar

Annons

Svar på frågestunden del 1.

Linnea
Hur mycket väger du?
Har du något mål med din träning, eller tränar du bara för tränandets skull?
Vad jobbar du med?
Har du någon gång, under din tid som tränande (alltså inte när di hade bullimi), kännt att ”det här kan jag inte äta” eller ”oj va många kalorier det är i den här Bullen”?

Svar: Hej Linnea, jag väger mellan 65-68kg beror lite på mens osv men runt 65 brukar jag hålla mig.  Jag är arbestssökande, men jobbar en del hemifrån med kostrådsgvinign och PT samt att jag jobbar extra som instruktör.  Alltså jag har aldrig undvikt någon mat pga att jag anser att det är för mycket energi, där emot kan jag känna när jag tryckt i mig 200g marabou och 1 pizza att det kanske blev lite för mycket eller när jag ätit alldelens för mycket när jag inte ens är hungrig eller när man tex tröstäter godis då kan jag känna att det är onödigt men inte så att jag får ångest och tror att jag ska bli tjock.

 

Hanna
Hej Sofi! Jag skulle vilja ha tips på ett bra & gott lakrosfritt proteinpulver. Kram
 

Svar: hej Hanna. Jag kan rekommendera ISOW12 ifrån proteinbutiken helt laktosfritt och smakar bra. Dock är Magnus laktos och whey complete är låg laktos och den klarar Magnus av.  Skriv till proteinbutiken och fråga om du kan få ett prov, hälsa ifrån mig 😉

 

Ida
Har länge tänkt på att köpa proteinpulver. Men med vad blandar du ut den med?!

Svar: Vatten eller mjölk olika 🙂

Linnea
Brukar du föreläsa eller var det bara en gång du gjorde det? Skulle varit roligt om du föreläste i Helsingborg. Du är en super fin människa och din blogg är en inspirationskälla. Kram

Svar: Hejsan, blir jag tillfrågad av något företag, skola eller event så brukar det gå att ordna.

Maria
vart har du köpt ditt jack daniels linne!?

Svar: hahaha, I går var vi på marknad i Oceklbo varav att sofi trodde att det var kallt så hon gick i tjocktröja med endast sport topp under, meen det var skit vaaaarmt så jag knatade in i första ståndet och röck tag i ett linne och satt på mig det, där av linnet haha!

Emma
Klart man måste komma på en fråga!  Vad har du för framtidsplaner gällande jobb/utbildning osv? 

Svar: Oj jadu det är så mycket jag vill göra, PT, kostrådgsvinging, egenföretagare, jobba med ätstörningar, socionol, lärare. Ja mycket planer och tankar finns det.

Agnes
Finns det riks att ens naturliga fettförbränning blir sämre efter att man ätit fettförbrännande tabletter?

Hur bygger jag som tjej bäst upp min kropp (musklermässigt) utan att lägga på mig massa onödigt underhudsfett?

Vad är en nyttig, energigivande och mättaande kost för detta?

Varför ska man äta proteinrik mat samt varför proteinpulver?

Har du något tips när träningsmotivationen är låg och man känner sig allmänt trött, vad får dig att bli taggad och träna?

 /agnes

Svar:  Beror på vad du tar, men ingen utan de fettförbrännare jag ätit påverkar den naturliga fettförbränningen efter, den bara ökar den under tiden du äter dem. Kontakta mig så kan du beställa kostrådsgivning ang den frågan. Protein mättar, och är kroppens byggstenar bland annat. Kanske ska du bara vila då? Lyssna på kroppen? Eller tänka att ta en lugn promenad eller ett kort träningspass så som en löp tur på 20minuter kanske.

 

Anonym
Vilken fettprocent kan man generellt säga att en kvinna behöver ha för att ha tydliga magrutor? Vad är din fettprocent?

Svar: Oj det vet jag inte finns nog ingen generell % för det, vissa tjejer oavsett hur låg fett% de har får inte fram magrutorna, allt beror på vilka gener och vilken muskulatur du har. Jag får magrutor vid ganska hög fett% i övrigt. Men fettet sätter sig på mina ben, höfter och armar. Alla är olika så det är svårt at säga, det är inte naturligt för tjejer generellt att ha magrutor. Men man lär träna rätt för att få till det.

 

C

Jag vill utbilda mig till Personlig tränare, har gått en Teoretisk grund via The Academy och tänkte ta steg 2 ”Träningsinstruktör” våren 2013. Men jag vågar inte anmäla mej till utbildningen då jag tror att jag kommer vara sämst, minst tränad osv. Hur fick du självförtroende till att Våga utbilda dej till Personlig tränare?

Svar: Jag tror att man lär ha god kunskap om sin egenkropp för att bli en bra PT, dock tycker jag du ska gå utbildningen du kommer ju att växa i det i sig.  Du är ju där för att lära dig och utvecklas och vad är det värsta som kan hända? Att du inte orkar? Sooo? Då får du ju träna 😉 utvecklas, kan inte gå mer än fel. Alla måste börja någonstans. Tipps är att du går på de pass du vill bli instruktör i, så du utvecklas fysiskt, lär dig lite teknik och dels att du iakttar instruktören så du vet vad du vill göra som instruktör och vad du inte vill göra. Behåll din personlighet och glädjen till träningen det kommer smitta på dina pass. Samt att du vågar bjuda på dig själv. Testa, kan inte bli mer än fel J

 

Fler frågor och svar ifrån frågestunden kommer!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats