Energibrist/P-ratio | Taggar

Taggar

Annons

Energibrist/P-ratio

Godkväll!

Dem senaste dagarna har jag haft sjukt lite energi i kroppen, undrar vad det beror påindecision

Kan dels  vara kosten, just nu ligger jag på ett kcal underskott. Har även sovit dåligt dem senaste nätterna. Sömn är otroligt viktigt för återhämtningen, men det är inget nytt för er kanskewink

 

Tekniskt basår är nu slutfört och jag vet inte vilken stad jag kommer fortsätta plugga i, antingen Sthlm eller Umeå. Troligen kommer jag in i stockholm men det är inte säkrat förs i sommar. Att inte veta vart man kommer hamna eller vart man kommer bo är ett bekymmer, dock ett eget val. Alla dessa punkter kan vara en orsak till min energibrist. Hoppas energin kommer tillbaka snart.

Nu till min träning: I Tisdags körde jag och Erik backintervaller i bräntberget, vart 10 st intervaller på ca 100 meter styck (visas lite på nästa videoblogg), Igår körde jag och davve en PW på ca 1h och på kvällen vart det ett Ryggpass med Erik och Gåsen. Nu har jag precis varit och kört ett Axel/Triceps pass.

Eftersom jag och säkert många andra försöker förlora lite fett nu inför sommaren ska jag försöka förklara kortfattat vad begreppet P-ratio innebär. P-ratio är förhållandet mellan muskler och fett, dvs hur mycket muskler man tappat i förhållande till fett. Har man en viktnedgång på 5 kg varav 2,5 kg är fett har man en p-ratio på 0,5. Ju lägre P-ratio man har desto lyckad är din deff. Om två identiska personer tappar lika mycket i vikt fast under olika tidsperioder så kommer personen som legat på lägst kcal intag ha sämre P-ratio än personen som legat på “diet” en längre tid. Dvs personen som legat på diet under en längre tid kommer ha förlorat en större andel fett än personen som dietat en kortare tid med samma viktminskning. Därför är det viktigt att inte ligga på för lågt kcal underskott eftersom den största delen av din viktminskning kommer då vara muskler. En tjock person har dock lättare att ha ett lågt P-ratio en än smal person eftersom den tjocka personen har en större andel fett att ta utav.

Hoppas det inte vart för grötigt.

 

 OUT!!!!!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats